Skip to content
Joke Verrijcktjanuari 20233 min read

Succesverhaal: Greet Mussels & ‘t Klein Geluk

Ten slotte haalt Greet veel voldoening uit het inspireren van ouders, leerkrachten, coaches en vakgenoten. Dit doet ze door het geven van opleidingen of door als supervisor mee op pad te gaan met andere professionals. Daarnaast vertaalde ze haar kennis in speelse, verbindende tools die meteen inzetbaar zijn in contacten met kinderen. 

Lange wachtlijsten en geen gevoel van rust meer

“Mijn hart ligt bij iedereen die uitdagingen ervaart in het leven. Dit kan zijn door een moeilijke geboorte, een overlijden, een ingrijpende gebeurtenis, levend verlies, een scheiding, (onverklaarbare) lichamelijke klachten en/of gedrag, onbegrepen gedrag, onrijp zenuwstelsel, stress, …” aldus Greet. 

En Greet wil ook graag iedereen kunnen helpen, wat in 2018 tot een hoogtepunt kwam. “Voor ik PUUR Ondernemen leerde kennen had ik lange wachtlijsten en werd ik overbevraagd. Dat is geen fijn gevoel. Ik zocht een manier om terug rust te voelen in het voldoende tijd nemen om mensen te helpen, en anderzijds voor die mensen de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Ook was het mijn wens om een fijn team uit te bouwen met gelijkgestemden. Dit kon niet in de thuiscontext waar ik toen mijn praktijk had.” 

“In een verkennend gesprek met Bart werd duidelijk dat hij mogelijkheden zag die ik op dat moment niet zag. Ik was benieuwd naar meer en besloot mij in te schrijven voor Business Fundamenten. Iets wat totaal uit mijn comfortzone was.” aldus Greet. Ze zag haar werk namelijk niet als een bedrijf, en zichzelf niet als een ondernemer. 

Een hulpverlener tussen de ondernemers

Het traject was voor Greet best wel een uitdaging. “Ik, als hulpverlener, tussen de ondernemers.” Maar tijdens het traject ontdekte ze dat er een ondernemer in haar zit. “Een ondernemer die mensen wil helpen en hiervoor een warm nest wil uitbouwen waar mensen terecht kunnen voor eigentijdse hulpverlening. Dit kon ik niet alleen. Hier moest ik iets voor gaan ondernemen.” 

Om dit te realiseren, moest Greet voor het eerst écht bezig zijn met cijfers. “Dezelfde cijfers toonden mij wat er mogelijk was. Samen met Bart en Joke ging ik op zoek naar de manier waarop ik dit kon gaan vorm geven. Toeval bestaat niet, want enkele maanden later kwam er een droompand op mijn pad waar we een warm nest konden gaan uitbouwen. En zo kon ik de plannen uitrollen, werd mijn team gevormd en werden mijn dromen werkelijkheid.” zegt Greet enthousiast.

Ik mag als ondernemer dicht bij mezelf blijven 

Greet neemt vandaag de dag nog steeds dingen mee die ze uit het traject oppikte. “De module rond een sollicitatieronde organiseren was nieuw voor mij. Tot op de dag van vandaag pas ik de tips en tools nog steeds toe wanneer ik communiceer met sollicitanten. 

Ook heb ik geleerd dat ik als ondernemer heel dicht bij mezelf mag blijven. Hierdoor kon ik een authentiek concept uitwerken dat ik tot op de dag van vandaag trouw kan blijven. Dit vind ik zelf heel belangrijk als hulpverlener.” 

“De terugkommomenten waren heel waardevol. Het was fijn om weer samen te sparren.” zegt Greet. “Dingen aftoetsen en ook de groei en struggles van collega’s mee te kunnen volgen. En ook hier weer iets uit te leren.”

Teammomenten zijn heel belangrijk

“Vandaag werk ik in een warme omgeving met ons team van gelijkgestemden, ieder met zijn eigen expertise en eigenheid.” Doordat ze als team werken kunnen ze meer mensen helpen, van 0 tot 99 jaar, met uiteenlopende hulpvragen. En dat is heel belangrijk. “Ook hebben we als team ons klankbord wat in onze sector van groot belang is. Regelmatig hebben we teammomenten waardoor we als team ook kunnen groeien.”

“Als intuïtieve ondernemer heb ik vooral meer zelfvertrouwen gekregen.”

Na het traject staat Greet steviger in haar schoenen in het ondernemerschap .”Ik wil bewaken dat, ondanks de groei, we mensen nog steeds een warm welkom kunnen geven en kwalitatieve hulpverlening kunnen blijven aanbieden. Als intuïtieve ondernemer heb ik vooral meer zelfvertrouwen gekregen. Ik mag op mijn gevoel vertrouwen in het uitzetten van de grote lijnen. Dit uitwerken in een plan doe ik ieder jaar weer opnieuw. Op die manier kan ik mijn aanbod vormgeven en kijken hoe ik nieuwe ideeën kan uitwerken. Er is meer focus en een leidraad die mee de koers bepaald.” zegt Greet.

 

“Het traject is heel persoonsgebonden en Bart en Joke houden hierbij rekening met ieders eigenheid en wensen. Het feit dat je ook bij hen terecht kan na het traject is een enorme meerwaarde.’ klinkt het enthousiast. “Bart en Joke laten je mogelijkheden zien en tonen dat je groot mag dromen. Het samen uitwerken van plannen is een meerwaarde en dit maakt het ook concreet.” sluit Greet af.

Benieuwd geworden naar Business Fundamenten en of het iets voor jou is? Ontdek er hier alles over en boek je kennismaking!  

GERELATEERDE ARTIKELEN