Skip to content
Joke Verrijcktmaart 20222 min read

Succesverhaal: Robin Cuypers van STREVER | PUUR Ondernemen

“Ik wilde altijd al ondernemen. Iets voor mezelf opstarten en uitbouwen,” steekt Robin van wal. Al was zijn eerste ondernemersidee niet meteen een schot in de roos. “Het idee was op zich wel goed, ik wilde marketingdiensten leveren specifiek voor fitnesscentra. Ik was er heel enthousiast over en het stond allemaal op punt. Tot ik mijn idee mocht pitchen voor een jury van ondernemers en ik de vraag kreeg voor welke prijs ik die diensten zou leveren. Daar stond ik dan, met mijn mond vol tanden. Ik kon geen goed antwoord formuleren op die vraag.”

 

Met zijn marketingdiensten voor fitnesscentra haalde hij de selectie niet, maar het bracht hem wel op een heel ander idee. “Want ik kon beslist niet de enige zijn die het zo moeilijk had met het bepalen van zijn prijzen.” Robin beet zich vast in prijszetting ontwikkelde een eigen methode waarmee bedrijven op basis van zes verschillende pijlers de juiste prijszetting hanteren. Je kan bij Robin een adviesgesprek inplannen om antwoord te krijgen op specifieke vragen, of instappen in een traject om de volledige prijsstrategie van je bedrijf onder handen te nemen.

PUUR van bij het prille begin

“Vlak voor ik opstartte in bijberoep met STREVER, kwam PUUR Ondernemen op mijn pad. Ik schreef me in voor hun Sales Bootcamp omdat ik wist dat alles staat of valt met verkoop. Als je niet kan verkopen, gaat alles moeilijk gaan,” vervolgt Robin. 

“Ik wist dat ik twee trajecten zou moeten verkopen om mijn investering terug te verdienen, en dat is me gelukt. Dus het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Ook nu werk ik nog steeds volgens de methode die ik toen van Bart en Joke leerde.”

“Ongeveer een jaar later schreef ik me in voor Business Fundamenten. Daar leerde ik om mijn bedrijf te structureren in verschillende afdelingen zoals verkoop, productie, marketing, administratie,... Ik ging mijn bedrijf niet meer bekijken als één geheel, maar wel als een verzameling van die verschillende afdelingen. Om dan te gaan kijken hoe ik elke afdeling op zich goed kon laten draaien en voor meer structuur zorgen,” gaat Robin verder. 

Eind vorig jaar ging Robin mee naar Tenerife voor het de aftrap van het Master Future Plan traject. “En ook hier weer bracht die week al heel wat inzichten met zich mee. Nu gaan we nog een jaar met de andere deelnemers aan de slag met de plannen die we daar uitwerkten.”

Shortcuts in de weg naar stabiele groei

“Ik ben veel proactiever en gerichter bezig met de groei van mijn bedrijf dan ik zonder de steun van Joke en Bart zou zijn. We beseffen als ondernemer allemaal wel dat we niet alleen bezig moeten zijn met werken in ons bedrijf, maar ook moeten werken ààn ons bedrijf. Door met PUUR Ondernemen in zee te gaan, doe je het ook effectief. Daarnaast krijg je van hen ook alle bouwstenen mee die nodig zijn om de juiste stappen te zetten. Zo ben ik nu bijvoorbeeld al bezig met mijn HR-beleid, nog voor ik mijn eerste collega aanwerf,” aldus Robin.

“Daarnaast zijn Joke en Bart ook heel betrokken, oprecht geïnteresseerd en kijken ze verder dan jij zelf soms kan kijken. Door hun ervaring weten ze welke gevolgen bepaalde acties hebben en helpen ze je daarop anticiperen of een binnenweg nemen.”

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Boek een gratis brainstormsessie om kennis te maken!

GERELATEERDE ARTIKELEN