Skip to content
Studio Content - Puur Ondernemen-28 (1)
Joke Verrijcktfebruari 20242 min read

De kracht van een heldere toekomstvisie

Hoe ziet jouw toekomst en die van je bedrijf eruit? We starten deze blog met een reflectiemoment! 

 

Stel je een moment voor in de toekomst. Wie ben jij? Hoe zie je eruit? In welke omgeving sta je? Wat zie je rondom je? Wie staat er bij jou? Wat hoor je? Wat ruik je? Hoe voel je je? Hoe ziet je leven eruit? En je bedrijf, hoe ziet dat eruit? Wat doe je daar? Voor wie? Met wie werk je samen? 

 

De vragen hierboven zijn mooie reflectievragen om komend weekend eens bij stil te staan bij een tas koffie of thee. Neem je tijd om erover na te denken en ze te beantwoorden. Want wanneer jij een heel duidelijk beeld van jouw toekomst hebt, wordt de weg ernaartoe bijna automatisch in gang gezet. 

 

Hoe dat werkt, en wat dus de kracht van een heldere toekomstvisie is, ontdek je in deze blog!

Waarom heb je een toekomstvisie nodig? 

Een toekomstvisie werkt als een richtingaanwijzer. Zonder toekomstvisie vaar je blind, weet je niet welke richting je uit moet en wordt het heel moeilijk om beslissingen te nemen. Want wat is dan de juiste keuze, als je niet weet welke richting je uit wil? Wanneer je je toekomstvisie helder voor ogen hebt, maak je vanzelf de juiste keuzes die je in de juiste richting brengen. 

Een toekomstvisie inspireert en motiveert

Je toekomstvisie is iets om naar uit te kijken. Het geeft weer wat je verlangt en het werkt daarom enorm inspirerend en motiverend om die toekomstvisie in realiteit te kunnen omzetten. Dit geldt zowel voor je persoonlijke toekomstvisie als voor je bedrijf. 

Voor je bedrijf werkt je toekomstvisie ook inspirerend en motiverend voor je team. Want ook zij krijgen dankzij de visie een duidelijk beeld van waar het bedrijf naartoe gaat. Zo weten ze waar zij toe bijdragen, wat resulteert in een verhoogde betrokkenheid en motivatie. Waardoor die heldere toekomstvisie veel sneller in beeld komt dan je zou verwachten!

Een toekomstvisie is flexibel

Je toekomstvisie is de eindbestemming. En zoals je weet, zijn er vele wegen die naar Rome leiden, maar kan door bepaalde gebeurtenissen ook de eindbestemming veranderen. En dat is logisch. Want gaandeweg leer je bij, verandert je persoonlijke situatie, groeien jij en je bedrijf, doe je nieuwe inzichten op en groei je steeds meer als persoon en als ondernemer.

Dat maakt dat je soms je toekomstvisie wat moet bijstellen. En je voelt het zelf wanneer het moment daar is. Als je de motivatie even kwijt bent, je weet niet meer waarom je het allemaal doet, dan is het tijd om te checken of je toekomstvisie nog wel klopt. Dan ben je van harte welkom om de reflectievragen van hierboven erbij te nemen en uit te zoeken hoe je nieuwe toekomstvisie eruit ziet. 

Van toekomstvisie naar realistisch plan

“Allemaal goed en wel, die toekomstvisie, maar dat blijft toch maar een beeld in mijn hoofd?” denk je nu misschien? En dat klopt. Het is één ding om stil te staan bij je toekomstvisie en ze uit te werken. Het vraagt een heel ander paar mouwen om die toekomstvisie om te zetten in een realistisch en haalbaar plan. 

En daarvoor is PUUR Ondernemen er, meer bepaald ons Master Future Plan traject! Tijdens een 5-daagse kick-off in de zon, stellen we je toekomstvisie scherp en ga je naar huis met de stappen die nodig zijn om je visie om te zetten naar realiteit. Eén jaar lang gaan we samen aan de slag en geef je, met ons aan je zijde, je toekomstvisie vorm. 

GERELATEERDE ARTIKELEN