Skip to content
Studio Content - Puur Ondernemen-72-1
Joke Verrijcktmaart 20243 min read

Je bedrijf als middel om je persoonlijk geluk na te streven

Je bedrijf als middel om je persoonlijk geluk na te streven

Bij PUUR Ondernemen geloven we dat je bedrijf geen doel op zich is, maar een middel om je persoonlijke doelen te kunnen beleven en persoonlijk geluk te kunnen najagen. Om dat te bereiken, zijn ook je bedrijfsdoelen een belangrijke hulpbron. In deze blog ontdek je hoe je jouw persoonlijke doelen en bedrijfsdoelen op elkaar afstemt om jouw persoonlijk geluk nu te kunnen bereiken en beleven, en niet later. 

Wat wil jij? 

Voor we bij je bedrijfsdoelen stilstaan, kijken we eerst naar wat jij wil bereiken. Welke dromen heb je nog? Wat wil je binnen drie jaar bereiken? Voor jou is dat misschien een sportief doel, zoals het lopen van een marathon of wekelijks met een personal trainer aan de slag gaan. Of op gezinsvlak, misschien wil jij wel elke dag aan de schoolpoort staan, in de weekends niet meer werken en elke schoolvakantie met je gezin een mooie reis maken. Of misschien wil jij een creatieve hobby van vroeger weer oppakken, meer tijd met je ouders kunnen doorbrengen, tijd in het buitenland spenderen,... Sta eens stil bij wat jij nog wil bereiken, zonder hierbij rekening te houden met je bedrijf. Geen gemakkelijke opdracht, want als ondernemer voel je je vaak één met je bedrijf. Deze oefening zorgt dat je jezelf daarvan loskoppelt. 

Wat heeft je bedrijf daarvoor nodig? 

Vanaf dat je weet welke persoonlijke doelen je wil nastreven, kunnen we gaan kijken naar hoe je jouw bedrijf daarvoor mag gaan inrichten. Om een marathon te lopen, elke dag aan de schoolpoort te staan, of meer boeken te lezen, heb je tijd nodig. En nu wordt het leuk! 

 

Want nu kan je gaan kijken hoe je meer tijd voor jezelf kan vrijmaken. Wat heeft je bedrijf daarvoor nodig? Een groter team? Meer klanten of juist minder klanten die je diepgaander ondersteunt? Automatische processen? Eens je hebt bepaald hoe je je bedrijf moet inrichten om je persoonlijk geluk te kunnen nastreven, kan je dat gaan omzetten naar doelen. 

Slimme bedrijfsdoelen stellen

Veel ondernemers stellen een omzetdoel, en daar stopt het ook meteen. Wij nodigen je uit om ook te kijken naar andere bedrijfsdoelen, die je helpen om je persoonlijke doelen te behalen. Jezelf vrijmaken als ondernemer, vraagt veel meer dan enkel een hogere omzet. Misschien is een hogere omzet nastreven zelfs niet het belangrijkste doel, maar gaat het eerder om de efficiëntie verhogen, klanten langdurig aan je binden of het team uitbreiden. 

Wanneer je die doelen stelt, moet je ook nadenken over de gevolgen ervan. Want wanneer je een verkoper wil aannemen, moet ook de productie kunnen volgen. Is je bedrijf daarop ingericht, of dien je dan eerst de processen te optimaliseren? 

Je merkt het, om je persoonlijk geluk na te streven en je bedrijf als middel daarnaartoe in te zetten, heb je echt die verschillende doelen nodig. En daar is denkwerk voor nodig. Denkwerk waar jij op dit moment - je raadt het al - mogelijk geen tijd voor hebt. Maar ook denkwerk waar je niet altijd alleen uitgeraakt, omdat je niet altijd ziet welke mogelijkheden er nog allemaal zijn. En daarom zijn wij er. 

“De prijs van onwetendheid is veel hoger dan het deelnemen aan het Master Future Plan traject.”

Persoonlijk geluk eerst

Tijdens Master Future Plan beginnen we daarom ook eerst met je persoonlijke dromen en doelen. En pas daarna gaan we kijken hoe en welke rol jouw bedrijf daarin speelt. Zodat je bedrijf een middel wordt om je persoonlijk geluk te behalen, en geen doel op zich. 

 

Ga je met ons mee op pad naar persoonlijk geluk? In mei vertrekken we voor een nieuwe kick-off van Master Future Plan, door vorige deelnemers kort en bondig omschreven als ‘een herstart’. 

Master Future Plan is een jaartraject dat begint met een 5-daagse kick-off in het buitenland. Na de kick-off staat jouw master plan op papier, compleet met to do’s en deadlines. En daar stopt het niet, want we gaan een volledig jaar samen op pad. Met tussentijdse begeleiding en verschillende live terugkomdagen zorgen we dat jij actie neemt om je plan om te zetten naar realiteit. 

Ontdek hier alles over Master Future Plan.

GERELATEERDE ARTIKELEN