Skip to content
Studio Content - Puur Ondernemen-47

VEERKRACHTIG LEIDERSCHAP

12 - 14 december '24
Terhills Maasmechelen
 • Het verlies van duidelijke doelen en een koers. Hierdoor blijf je ronddwalen zonder een helder doel of visie voor jezelf en je bedrijf.
 • Moeilijk om kansen te identificeren en te benutten waardoor je kansen mist. Dit resulteert in gemiste groei-, ontwikkelings-, productiviteits-, omzet- en winstkansen.
 • Te weinig veerkracht om conflicten aan te pakken en voortdurend het gevoel hebben brandjes te moeten blussen, waardoor deze escaleren en de teamspirit en werkvreugde verstoren.
 • Besluiteloosheid, braafheid en onzekerheid, waardoor je de slaaf van je eigen team kunt worden.
 • Het missen van richting en duidelijkheid zorgt ervoor dat je goede medewerkers verliest. Hun potentieel blijft onbenut, wat kan leiden tot demotivatie, stress, burn-out en verloop.
 • Een verlies van vertrouwen binnen je organisatie en team, wat moeilijk te herstellen is.

Kortom, het ontbreken van het gepaste leiderschap heeft diepgaande effecten op zowel medewerkers als de organisatie als geheel. De gevolgen zijn verlies van motivatie en productiviteit, wat uiteindelijk kan leiden tot aanzienlijke omzet- en winstverliezen. De vraag blijft: waarom nog doorgaan zonder de juiste leiderschapsvaardigheden?

WAAROM?

 • Je bedrijf heeft een leider nodig die sterk in zijn of haar schoenen staat.
 • Authenticiteit wordt steeds belangrijker in de toekomst en is dé basisvoorwaarde om de verbinding aan te gaan met je team, maar ook met klanten, partners en leveranciers.
 • Om met zelfvertrouwen je team aan te sturen en ook moeilijke gesprekken durven aangaan.
 • Zodat jij in staat bent ook je team sterker te maken. En een sterk team = een sterk bedrijf.
 • Je bent niet langer bang om confrontatie aan te gaan, je durft de zaken aan te kaarten.
 • Je leeft veel bewuster en handelt met meer plezier.
 • Je leiderschapsstijl verandert, je communicatiestijl verandert en jij verandert!

Dit traject is ontworpen om je te helpen groeien als ondernemer en meesterschap te bereiken in (zelf)leiderschap. Het zal je de tools en inzichten bieden die je nodig hebt om met vertrouwen je bedrijf te leiden en te laten stralen. Tijdens het traject zul je concrete leiderschapsplannen ontwikkelen die je in staat stellen je bedrijf effectief te leiden en te laten groeien. Je zult leren hoe je meer zelfleiderschap kunt ontwikkelen, zelfbewuster kunt worden in je ondernemerschap en je medewerkers effectief kunt motiveren en inspireren.

Je zult in staat zijn om beter om te gaan met onverwachte veranderingen en onzekerheden in de zakelijke wereld, wat je veerkracht en aanpassingsvermogen zal vergroten. Effectief 'nee' zeggen en grenzen stellen zal je helpen je tijd en middelen efficiënter te beheren, waardoor je productiever wordt.

Het traject biedt ook methoden om conflicten op te lossen en een positieve werkomgeving te creëren, wat de tevredenheid en betrokkenheid van je team zal verbeteren. Het aantrekken, ontwikkelen en behouden van getalenteerde medewerkers is van vitaal belang voor zakelijk succes, en dit traject zal je de vaardigheden bieden om dit te bereiken. Ten slotte zul je zelfleiderschap versterken en de creativiteit in je bedrijf bevorderen, wat de innovatie en groei zal stimuleren.

Kortom, deelnemen aan dit traject is de sleutel tot effectiever leiderschap, zakelijke groei en persoonlijk succes. Je zult met concrete leiderschapsplannen naar huis gaan, naast een verbeterd zelfleiderschap en een scherpere visie voor je bedrijf.

Trainers

Studio Content - Puur Ondernemen-90-1
Joke bedenker
Studio Content - Puur Ondernemen-64
Bart bedenker