Skip to content
Adminoktober 20221 min read

Bouw een stevige basis voor ondernemerschap | PUUR Ondernemen

Zonder een goede basis staat jouw bedrijf op losse schroeven en is het even onstabiel als een kaarthuis, en dat wil je niet als ondernemer.

Durf daarom te kijken naar jezelf. Op die manier staat jouw bedrijf sterk in zijn schoenen en kan je groeien. 

Maar waaruit bestaat nu zo'n stevige basis voor puur ondernemerschap? 

#1. Authentiek leiderschap 

Heb jij er al eens bij stilgestaan hoe de buitenwereld jouw ziet? Jouw manier van aanpak en de manier van werken trekt de aandacht bij jouw klanten en medewerkers.

Zorg als ondernemer dat je je goed laat omringen, hierdoor kan je werken aan je eigen structuur en timemanagement. Zo weet je waar je naartoe wil en hoe je die doelen wil gaan bereiken.

Door naar jezelf te kijken, zitten jij en je bedrijf op eenzelfde lijn. Dat is inspirerend en motiverend voor jezelf, maar ook voor je team en toekomstige klanten. 

#2. Goede structuur 

Stel je voor, je gaat een reis maken en je weet vooraf niet waar je naartoe moet, wat er moet gebeuren vooraf en hoe je dit gaat aanpakken. Dan geraak je de weg kwijt en dan loopt het mis. Dat is net hetzelfde bij een bedrijf. Als ondernemer ben je vaak met veel verschillende dingen tegelijk bezig en zit er niet echt een structuur in je dag of taken die je uitvoert. Hier kan je aan werken. 

Elk bedrijf heeft verschillende afdelingen. Ga als ondernemer eens kijken wie zich waar mee bezighoudt binnen welke afdeling. Op die manier heb je een overzicht en creëer je een groeistructuur. 

Ook is het belangrijk stil te staan bij de timemanagement van jouw bedrijf. Maak een weekplanning, een logische meeting structuur, kijk hoe je taken kan samenvoegen, .... 

 

Vind jij bovenstaande elementen moeilijk of weet je niet hoe je dit kan aanpakken?

PUUR Ondernemen kan jou helpen met het Business Fundament traject.puurondernemen_businessfundamenten_terhills-web-154-2
We begeleiden jou 6 maanden waarbij je krachtige actieplannen uitwerkt tijdens een 3-daagse kick-off. Er zijn verschillende reflectiemomenten waarbij we gaan aftoetsen hoe jij er nu in staat met jouw bedrijf. En er is een resultatenanalyse waarbij we kijken wat jouw bedrijf nu heeft bereikt. 

Ben jij klaar om te werken aan een stevige basis om jouw bedrijf te laten groeien? 

GERELATEERDE ARTIKELEN