Skip to content
Joke Verrijcktseptember 20211 min read

Groei door kwetsbaarheid in je bedrijf | PUUR Ondernemen

Niet enkel werkdruk en stress zijn zaken waarover moeilijk gecommuniceerd wordt met een leidinggevende, ook privéproblemen tracht bijna de helft van de Belgen aan de kapstok te hangen voor ze op het werk arriveren. 
Op zich is dit een mooie ingesteldheid, en toch ...

Op onbewust niveau neemt je medewerker zijn zorgen mee in de dagelijkse activiteiten: hij zal minder productief zijn, hij heeft een korter lont

je, kan minder efficiënt werken en focus is ver zoek ... 
Zaken waar niet enkel je medewerker last van heeft, ook de collega's en jij als leidinggevende of zaakvoerder ondervindt hier wellicht hinder van. 
Dus ... iets wat we ongetwijfeld niet willen ... Maar hoe?!?

 

Studio Content - Puur Ondernemen-70Er liggen 2 oorzaken aan de basis van dit fenomeen: de bedrijfscultuur en angst van de medewerkers. 


BEDRIJFSCULTUUR
We zien in heel veel bedrijven dat er professioneel een hele sterke cultuur heerst, met - jammer genoeg - weinig ruimte voor het bespreekbaar maken van persoonlijke issues. 


ANGST
 
Bij vele medewerkers leeft er een enorme angst, angst om te praten over persoonlijke uitdagingen of struikelblokken. Ze vrezen dat het uiten van die gevoeligheden gezien wordt als zwakte en dat het vroeg of laat tegen hen gebruikt zal worden. 


KWETSBAARHEID ALS OPLOSSING

De oplossing is simpel, maar niet gemakkelijk: er kan enkel groei ontstaan vanuit kwetsbaarheid. Kwetsbaarheid van het bedrijf en kwetsbaarheid van elk individu binnen de organisatie. 
Ga dus als de bliksem op onderzoek binnen jouw bedrijf hoe sterk kwetsbaarheid kan en mag!

♡ Durf jij je als zaakvoerder kwetsbaar opstellen naar je medewerkers toe?
♡ Laat jij het toe dat je zelf een 'shit-dag' hebt?
♡ Durf je te communiceren dat je even een korter lontje hebt?

Wanneer jij start met dit toe te laten in je bedrijf, dan zullen je medewerkers sowieso volgen en zich ook kwetsbaar durven opstellen.

En je zal zien ... er ontstaat groei, persoonlijk en professioneel! 
Veel succes! 

PS.: Ben je op zoek naar hoe je een cultuur kan creëren die kwetsbaarheid toelaat? Laten we dan samen een strategische brainstorm inplannen en kijken hoe we jou hierbij kunnen helpen! 


 

GERELATEERDE ARTIKELEN