Skip to content
Bart Verhoevenjanuari 20191 min read

Problemen durven benoemen | PUUR Ondernemen

7wpamvGgLaten we het even visualiseren: getrainde olifanten worden van bij hun geboorte ongewild aan een groot blok vastgehecht. Ze worden in gevangenschap gehouden en kunnen niet weg. Hoewel olifanten bij ze ouder worden wel de kracht bezitten om het blok te verzetten, durven ze het niet meer. Ze hebben geleerd om te blijven staan en het “probleem” niet te zien.

Olifanten in jouw bedrijf

Teveel bedrijfsleiders onder ons handelen op dezelfde manier. Ze hebben in het verleden een gedrag geleerd, blijven eraan vasthouden of kunnen het niet loslaten. Ze weten niet hoe het anders kan. Enkele ideeën die een probleem aangeven dat moet worden aangepakt zijn:

  • "Ik kan niet succesvol zijn."
  • "Ik ben te dom om geld te begrijpen."
  • "Ik ben te oud om opnieuw te beginnen."
  • "Ik zou nooit zoveel geld kunnen verdienen."

Wij vinden het jammer dat deze ideeën onbewust een plaats krijgen in veel ondernemingen, want deze gewoonte of angst weerhoudt ons ervan onze doelen te bereiken in het leven.

Samen pakken we problemen aan

Succesvol ondernemerschap vereist discipline, toewijding en ondernemerskennis. PUUR Ondernemen wil met je samenwerken om die problemen te erkennen en te omarmen. Samen vinden we een rendabele oplossing. We willen jou als zaakvoerder laten groeien tot een succesvolle ondernemer. De ondernemer waarvoor het bedrijf geen stressfactor meer is. De ondernemer waarvoor het bedrijf een middel is om voldoening, geluk en levenskwaliteit te bereiken.

Maak een afspraak met één van onze analisten en zet de eerste stap naar beter ondernemerschap. Samen halen we die olifanten uit jouw bedrijf, want geef toe, daar horen ze toch niet?

GERELATEERDE ARTIKELEN