Skip to content
Filip Dingsfebruari 20191 min read

Leiderschap als sleutel tot succes | PUUR Ondernemen

 

Leiderschap en succes

Op maat gemaakt succes

Succes is eigen aan een bedrijf en wordt bepaald door een op maat gemaakte mix van de juiste motivatie, strategie en attitude. Maar hoe bepaal je die ultieme succesmix?


  • Je kan gerichte marketingacties opzetten en leads genereren, maar als je sales team dit niet efficiënt en gedisciplineerd weet om te zetten in concrete opdrachten, dan is je marketing-investering waardeloos. 
  • Je kan een slim doordachte bedrijfsstrategie uitdenken en je hierin laten bijstaan door een expert, maar als je die strategie niet in de praktijk kan omzetten, heeft het allemaal weinig zin gehad.
  • Je kan een nieuw product op de markt brengen, maar zonder de juiste patenten en octrooien aan te vragen, wordt dat “gat in de markt” snel door andere spelers opgevuld.
Succes is een traject, geen bestemming. Het gaat erom dat je als leider aanvoelt wat goed is voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Dat je dit met je hele team omzet in concrete acties. Zorg ervoor dat je bedrijfsvisie en -structuur zodanig wordt geademd door het hele team, dat het bedrijf zelfs zonder jou kan blijven draaien. Dit vraagt de nodige inzet en discipline.


Kortom, met ideeën alleen bouw je geen bedrijf. Er moet een continue, strakke en sterke uitvoeringsdiscipline zijn. Dit in combinatie met de juiste strategische acties, op het juiste moment en over de verschillende afdelingen in het bedrijf.

Hoe je daarmee aan de slag kan? Dat leren wij je graag bij.

GERELATEERDE ARTIKELEN